Det er nemt, at udstille skrækeksempler på offentlig IT projektledelse – tænk blot på AMANDA og senest POLSAG projektet. Det er med glæde, at vi kan konstatere, at rammerne for offentlig projektledelse er blevet kraftigt forbedret, så fremtidige skandaler i højere grad kan undgås – og skatteborgernes penge derved kan forvaltes bedre.

 

Fælles offentlig projektmodel

I korte træk har staten etableret:

  • En fælles projektmodel baseret på PRINCE2 og MSP
  • Et projektråd der hjælper og overvåger offentlige IT projekter

 

Projektmodellen skal følges af alle projekter der har et estimeret budget på over 10 millioner kroner, og ved projekter med et budget på over 60 millioner kroner er der ligeledes krav omkring ekstern risikovurdering.

 

Projektmodellen er baseret på PRINCE2 og MSP som er anderkendte best-practise modeller for projekt og programledelse. Modellerne er udarbejdet og kontroleres af staten i England og bruges på alle offentlige projekter i England. I Danmark har man valgt at tilpasse standardmodellerne så de passer til de danske forhold.

 

Overordnet set baserer modellen sig på PRINCE2 princippet omkring at projektet skal have fortsat forretningsbegrundelse. Det betyder, at alle projekter skal have en business case der løbende opdateres og at projektets styregruppe altid er ansvarlig for, at business casen giver fortsat forretningsbegrundelse.

 

Desuden lægges der stor vægt på minimerring af risici og leverance af produkter der opfylder kravende til anvendelse som slutbrugererne har. Dette sker gennem omfattende risikoanalyser, interessentanalyser, produktbaseret planlægning og ikke mindst en faseinddelt projektmodel, hvor der løbende skal leveres produkter i forhold til beskrevne kvalitetskrav.

 

Alt i alt er der rigtig meget positivt i den model som der er lagt op til – det bliver spændende at se, hvad indflydelsen på fremtidige offentlige projekter bliver.

 

I kan læse meget mere omkring modellen og dens skabeloner til business cases, risikoanalyse mv her.

 

Er i på højde med offentlig projektledelse?

Når i kigger på jeres egen virksomhed, leverer i så projektledelse efter de samme sunde principper og metoder som nu er standard i det offentlige?

Vi arbejder med PRINCE2 projektledelse og MSP programledelse og kan hjælpe jer med at:

  • Tilpasse PRINCE2 og MSP til jeres virksomhed
  • Hjælpe jer i gang med at lede projekter på samme niveau som i det offentlige
  • Reviewe projektoplæg og eksisterende projekter så i sikrer jer fortsat forretningsbegrundelse via en gennemarbejdet business case
  • Vurdere risici i jeres projekter
  • Udarbejde projektgrundlag og projektinitieringsdokumenter

Kontakt os for en uforpligtende dialog om, hvordan vi kan hjælpe jer med at levere projekter via PRINCE2 og MSP.