Strategisk innovation

At arbejde struktureret med at udvikle nye ideer til projekter og i sidste ende til forretningsværdi – er vigtigere end nogensinde. Det gælder både inden for onlinevirksomheder, virksomheder der leverer fysiske produkter og virksomheder der leverer services.

For mange ideer

Det er vores opfattelse, at de fleste virksomheder har flere ideer end de er i stand til at eksekvere og realisere værdien af. Dette er i sig selv meget positivt, da det skaber en indbyrdes konkurrence mellem ideerne inden de eksekveres og realiseres.
Udfordringen er, at identificere de rigtige ideer og sikre en effektiv eksekvering og værdirealisering.

Udvælgelse af de bedste ideer

De bedste ideer kan komme alle steder fra – alt fra kunder, direktøren til piccolinen. Det er essentielt at virksomheden har en proces for at sikre de gode ideer og prioriteringen af ideerne i forhold til eksekvering.
Porteføljestyring bruges til at udvælge programmer og projekter der bedst understøtter virksomhedens strategi – og det er disse principper der kan bruges til at skabe strategisk innovation.

Stage / gate innovation

En stage / gate tilgang til at bringe ideer frem til værdi er vores bud på effektiv strategisk innovation. Hvor man tager små risici og bruger en lille mængde ressourcer til at kvalificere ideer inden eksekveringen sættes i gang i form af programmer og projekter.
Nedenstående model er vores udgangspunkt for at bringe ideer frem til værdi. Undervejs, er det muligt at træffe beslutning omkring den fortsatte forretningsværdi af en ide og stoppe eksekveringen, hvis ikke ideen fortsat giver forventeligt værdi.

I gang med strategisk innovation

Har i behov for at styrke den strategiske innovation, at eksekvere de rigtige ideer og eksekvere dem rigtigt? Så vil vi meget gerne give vores bud. Kontakt os for en uforpligtende dialog omkring, hvordan vi kan hjælpe jer med at styrke den strategiske innovation.